Galleria

Kuvat 2023


Teatteri ja museomatka Helsinkiin 18-19.3

Historiallisessa, kauniissa  Aleksanteri teatterissa seurasimme esitystä Kaikki ystäväni. Humoristinen näytelmä Kotiliesi- lehden lukijoiden tarinoita ystävyydestä, ja myös sanoma mietittäväksi aiheesta: Ystävyys, omat ystäväni, olla ystävä jollekin. 

Toisena päivänä tutustuimme Modernin taiteen museo Emmassa mm. kauppaneuvos Kyösti Kakkosen taidelasi- keramiikka näyttelyyn. Hän on kerännyt n.10 000 esinettä,  joista oli saatu näyttelyyn 1500 esinettä, joista nähtävänä oli 750. Näyttely on saanut suuren suosion ja esillepano vaihtuu aika ajoin. Esillä museossa oli myös muuta taidetta.

Majoittuminen oli remontoidussa Hotelli Presidentissä, kauniit, siistit huoneet. Matkalla mukana oli 7 Jae:n jäsentä. Kiitokset Liikenne Kinnusen Kallelle ja Leena Käyhkölle opastuksesta ja huolenpidosta. Teksti ja kuvat Vuokko Tahvanainen.

Kävelyt "sauvoilla tai ilman" aloitettiin Laululavan lumipuistossa tiistaina 7.3. 2023 pirteässä pakkasessa. Kävelyllä oli 14 reipasta JAE:laista. Maaliskuun tienoissa kevään jo haistaa, nietokset sulavat aurinko paistaa. Talitintin titityy kevääseen virittyy.(Birgitmummun runoista) Kuvat Masa ja Tenho.

Torstaina 2.3.2023 vanhusneuvoston jäsenyhdistysten järjestämässä kansanedustajaehdokkaiden vaalitapaamisessa oli mukava "pöhinä" 64 henkilöä paikalla. Jae:laisia oli 8 henkilöä.

Ari Tielinen oli juontamassa tilaisuutta ja puheaikaa mittaamassa oli Kimmo Vartiainen. Kansanedustajaehdokkaista oli paikalla ensimmäinen oikealla Sari Huovinen (Liike Nyt), Harri Koskela (kd), Petteri Tahvanainen (Vas.)Juha Mustonen (keskusta), Marjo Vallius-Hyttinen (kok.) ja Virpi Mikkonen (Sd) Kaiken kaikkiaan hyvä, rento tilaisuus, jossa keskusteltiin meidän eläkeläisten elämään vaikuttavista asioista. Kuva Tenho Kinnunen.

Liikkeestä lääkettä ja muistoista makeutta! Aktiivisten eläkeläisten hyvinvointipäivä. Yhdistyksemme hyvinvointitapahtumassa oli runsas osanotto. Aktiivisia JAE:laisia oli tapahtumassa noin 70 henkeä. Ohjelmassa tasatunnein oli klo 9 alkaen aamuvenyttelyt, ohjeita kotijumppaan , päivätanssit ”muistellen tanssien”,  muistijumppaa ja venyttelyä yötä kohti. Tietoiskuja, non-stop pisteitä ym. ja halutessaan oli mahdollisuus teettää InBody-kehonkoostumusmittaus. Lisäksi oli mahdollista ruokailla  lounasravintola Solinassa omakustannushintaan. Kiitos mahtavasta päivästä Karelia AMK geronomiopiskelijat ja lehtori Anu Pukki. Kiitokset myös JAE:n Vuokko Tahvanainen ja Päivi Immonen sekä kaikki tapahtumaan osllistuneet!           Kuvat Tenho ja Merja Kinnunen