Galleria

Kuvat 2024


Kuhasalon kevätretki 23.5

Aluksi oli tutustuminen Kuhasalon jätevedenpuhdistamoon. Pasi Kakkosen esitys ja kierto laitoksessa antoi hyvää tietoa miten meidän yhdyskuntajätevedet muuttuvat täysin kelpoiseksi purkautua Pielisjokeen Jokiaseman alapuolella. Paikalla oli lähes kaksikymmentä JAE: laista. Tämän jälkeen siirryttiin Kalmon katiskalle. Siellä oli tulet ja kattaukset valmiina vastaanottamaan väkeä, joka lisääntyi yli puolella puhdistamolla olleista. Kodassa kävi istumapaikatkin vähiin, mutta ei huolta loistava keväinen sää antoi mahdollisuuden ulkoruokintaan. Kiitos Tuula, Matti ja koko tiimiläiset hyvästä järjestelystä.
Kirjaili ja kuvasi Piirosen Masa 

Virkistysiltapäivä 16.5.2024 Senioripihan Maija-talon ryhmäkodin asukkaille

Ulkoilutustiimin järjestämä ja Siun Soten hyvinvointialeen myöntämällä avustuksella rahoitettu virkistysiltapäivä. Ohjelmassa makkaranpaistoa, yhteislaulua, arvoituksia ja täytekakkukahvit.

Äitienpäiväkahvit

Vietimme 7.5 tiistaina Jae: n äitienpäiväjuhlaa. Emäntämme Tuula Toljander oli valmistanut juhlaan ihanaa kasvispiirakka ja herkulliset täytekakut, joita nautittiin kera kahvin. Taloudenhoitajamme Pentti Kamppuri piti kauniin, koskettavan puheen meille äideille. Tellervo Paavilaisen esittäminä kuulimme Äitienpäivän ajankohtaan sopivia kauniita lauluja Valkovuokoista, Myrskyluodon Maijaan. Jäsenemme Anja Haukka esitti meille hauskan äitienpäivärunon.  Lopuksi lauloimme vielä yhteislauluna Karjalan kunnailla laulun. Kiitos hienosta Äitienpäiväjuhlasta  kaikille juhlaan osallistuneille! Hyvää Äitienpäivää!  Kuvat Tenho Kinnunen.

Pääsiäismyyjäiset

Jae:n ahkerat talkoolaiset saivat jälleen kerran aikaan aivan mahtavat myyjäiset. Myytäviä tuotteita oli tarjolla niin paljon, että kaksi pöytää ei riittänyt tuotteiden esille laittoon.  Meillä on hyvä laatu eikä hinta päätä huimaa! Kauppa kävi hyvin! Pöytien koristelut toivat ihanaa pääsiäistunnelmaa, kaikkeen oli panostettu hienosti! Oli niin kaunista! ISO KIITOS teille ahkerat käsityökerhon naiset, ISO KIITOS kaikki myyjäisiin osallistuneet, myytävää tuoneet ja ostoksia tehneet JAE:laiset !

Teatteriretki Varkauteen 16.3.2024

Tämänkeväisen teatteriretkemme teimme Varkauteen. Teatteriesitys, musiikkikomedia Iltatähti ei jättänyt ketään "kylmäksi". Hauska näytelmä, näyttelijöillä oli upeat roolisuoritukset, laulu ja musiikki olivat mukaansa tempaavia.  

Aamupuurolla 6.2.2024

Ulkona pakkasen paukkuessa, oli  kiva syödä porukalla Tuulan ja Arjan valmistamaa aamupuuroa, kera marjakeiton, raejuuston ja tuorepalan. Jälkiruokana oli kahvi ja Runebergin torttu! Aamupuuron ja kahvin jälkeen siirryimme Sepänsaliin kuuntelemaan kirjailija Heikki Vesajoen luentoa kirjastaan "Joensuun seutu  kuvin ja  kartoin". Kirja oli valmistunut Joensuun 175 vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2023.  Mielenkiintoinen ja hyvä luento! Meitä Jae: laisia tilaisuudessa oli paikalla 23 jäsentä.  Kiitos Heikki Vesajoki, Tuula ja Arja sekä kaikki tapahtumaan osallistuneet! Kuvat Masa Piironen ja Tenho Kinnunen.

Botania kävely 1.2.2024 

Kokoonnuimme  ev. lut. kirkon edessä. Kahdeksan pakkasta ja tuulta pelkäämättömiä  JAE:laista tuli paikalle. Kävelimme kirkolta Heinäpurontielle Botanian taidepuutarhaan. Botaniaa on mainostettu mm. paikaksi, joka on trooppinen sisältä ja maaginen ulkoa ja paikaksi, jossa luonto, taide ja ihmiset kohtaavat. 

Jääveistosnäyttelyn teema 2024 Meren valtakunta. Tämän näyttelyn jättimäisen sinivalas Snow Whale-teoksen mallina on käytetty suurinta koskaan mitattua sinivalasta, yli 33 metriä pitkää yksilöä, joka on kohdattu vuonna 1909 Etelä-Atlantilla.  Se on tehty koossa 1:1 eli se on tehty samankokoiseksi kuin yksilö 115 vuotta sitten. Valaan veistäminen oli aloitettu joulukuun puolivälissä jatkuen yhteensä 7 viikkoa 15 henkilön voimin.  Kuvat Tenho Kinnunen ja Masa Piironen.