Galleria

Kuvat 2024


Aamupuurolla 6.2.2024

Ulkona pakkasen paukkuessa, oli  kiva syödä porukalla Tuulan ja Arjan valmistamaa aamupuuroa, kera marjakeiton, raejuuston ja tuorepalan. Jälkiruokana oli kahvi ja Runebergin torttu! Aamupuuron ja kahvin jälkeen siirryimme Sepänsaliin kuuntelemaan kirjailija Heikki Vesajoen luentoa kirjastaan "Joensuun seutu  kuvin ja  kartoin". Kirja oli valmistunut Joensuun 175 vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2023.  Mielenkiintoinen ja hyvä luento! Meitä Jae: laisia tilaisuudessa oli paikalla 23 jäsentä.  Kiitos Heikki Vesajoki, Tuula ja Arja sekä kaikki tapahtumaan osallistuneet! Kuvat Masa Piironen ja Tenho Kinnunen.

Botania kävely 1.2.2024 

Kokoonnuimme  ev. lut. kirkon edessä. Kahdeksan pakkasta ja tuulta pelkäämättömiä  JAE:laista tuli paikalle. Kävelimme kirkolta Heinäpurontielle Botanian taidepuutarhaan. Botaniaa on mainostettu mm. paikaksi, joka on trooppinen sisältä ja maaginen ulkoa ja paikaksi, jossa luonto, taide ja ihmiset kohtaavat. 

Jääveistosnäyttelyn teema 2024 Meren valtakunta. Tämän näyttelyn jättimäisen sinivalas Snow Whale-teoksen mallina on käytetty suurinta koskaan mitattua sinivalasta, yli 33 metriä pitkää yksilöä, joka on kohdattu vuonna 1909 Etelä-Atlantilla.  Se on tehty koossa 1:1 eli se on tehty samankokoiseksi kuin yksilö 115 vuotta sitten. Valaan veistäminen oli aloitettu joulukuun puolivälissä jatkuen yhteensä 7 viikkoa 15 henkilön voimin.  Kuvat Tenho Kinnunen ja Masa Piironen.