Galleria

Kuvat 2023


Kävelyllä Repokalliolla

Ilomantsin retkellä 20.9.2023

Kuvamuistoja Ilomantsin retkeltä. Retkellä osallistujia oli 42. Matkaoppaana sotakamreeri Rauno Suhonen.

Kuvat: Olli Haatainen

Ulkoilutus

Syksyn toimintojen käynnistyessä viikolla 36 yhdistyksemme vapaaehtoisryhmä aloitti Senioritalon ryhmäkodin asukkaiden ulkoilutuksen. 

JAEn matka Varkauteen teatteriin ja päivälliselle Kaksi Ruusua ravintolaan. 

Esitys ”savonmuan piätön historia”piti  nauruhermot hereillä. Päivällinen oli tuttua huippulaatua. Sirkulaari kypsennettyä possua lisukkeineen, eikä jälkiruuassakaan ollut moitteen sijaa niin kuin kuvasta näkyy. Varkauden teatteri vetää meidän porukkaa, nytkin olisi ollut lisää lähtijöitä mutta lippuja ei saanut enempää. Matkaa johti Ari tuttuun reippaaseen tyyliinsä KIITOS.

Teksti ja kuvat Piirosen Masa.

Lykynlammen ulkoilupäivä 16.5. 2023

Kevään odotettu ulkoilutapahtuma keräsi väkeä paikalle niin hienosti, että osallistujia oli paikalla 71. Sää suosi päiväämme ja saimme nauttia ulkoilusta lämpimässä auringonpaisteessa. 

Tapahtuma aloitettiin ruokailulla, johon ehtoisat emäntämme olivat keittäneet maukkaan lohisopan jonka vaihtoehtona oli herkullinen kasvissosekeitto. Ruokailun jälkeen oli ohjelmassa kilpailu, jossa arvailtiin kiven painoa, hameen helman ympärysmittaa ja raamatun sivumäärää. Kilpailussa oli runsas osanotto, osallistujia oli ihan jonoksi asti. Kilpailun jälkeen ohjelmassa oli ulkoilua ja päiväkahvit. Kahvittelun jälkeen hanuristi Paula Karppinen viihdytti meitä kesäisellä musiikilla. Päivän päätteeksi paistettiin vielä kodassa makkaraa. Kiitos mahtavasta päivästa tapahtumatiimi, emännät ja kaikki tapahtumaan osallistuneet Jae:laiset. 

Kuvat Matti ja Päivi Immonen,  Martti (Masa) Piironen ja Vuokko Tahvanainen.

Jae:n miehet ruokakurssilla!

Ruokakurssi kuuluu osana Marttojen Virkee- vireästi Karjalassa  ikäihmisten toimintakykyä, hyvinvointia ja kotona asumista tukevaan toimintaan, jota toteutetaan ravitsemus- ja kotitalousneuvonnan keinoin Pohjois-Karjalan alueella.  Ruokakurssilla opetellaan valmistamaan monipuolista ja maukasta arkiruokaa ikäihmisten ravitsemus huomioiden rennossa seurassa. Ruoanvalmistuksen ohessa jokaisella kerralla on oma teemansa. Kurssin sisällöt ja teemat suunnitellaan ensimmäisellä kerralla yhdessä osallistujien kanssa. Kurssikerran lopuksi ruokaillaan yhdessä. 

Kurssilla hyödynnetään Virkeet keittiössä -Arkiruokavinkkejä ikäihmisille vihkosta, jonka kurssilaiset saavat omakseen. Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajatkin kuin jo enemmän keittiössä työskennelleet yli 60-vuotiaat miehet

John Deeren tehdasvierailu 20.4.2023

Meitä Jae:laisia tutustumiskäynnillä oli 47 henkilöä. Iso Kiitos Marko Jönheedille tehtaan esittelystä. Saimme tutustua hienoon  Joensuun John Deeren  tehtaaseen.

Sauvakävelyt

Kävelyllä 18.4.Kierrettiin Karsikossa uudistettua Pielisjoen vieressä kulkevaa kaunista rantareittiä. Joutsenet ja muutkin varhaismuuttaja linnut olivat saapuneet vielä osin jääpeitteessä olevaan jokeen. Samalla vilkaistiin uutta, värikästä monitoimitilaa, Karsikon kirjastoa. Teksti ja kuva Vuokko Tahvanainen.

Kuvassa Heini, Sinikka ja Pentti.

Myyjäiset Iso Myyssä

Jae:n ahkerat talkoolaiset saivat taas kerran aikaan aivan mahtavat myyjäiset. Myytäviä tuotteita oli taas tarjolla niin paljon, että kaksi pöytää ei meinannut riittää. Kauppa kävi hyvin jo puolen päivän aikaan leivonnaiset oli myyty loppuun. Meillä on hyvä laatu eikä hinta päätä huimaa! Kiitos teille kaikki myyjäisiin osallistuneet JAE:laiset 

Linnunpönttötalkoot

Jae:n miehet nikkaroivat linnunpönttöja ensi viikolla pidettäviin myyjäisiin. Siinä ei kauan "nokka tohissut", kun pönttöjä rupesi tulemaan. Linnunpönttöjä valmistui 15 kpl. Myyjäisissä hinta on 10 €. Tulehan ostamaan omasi! Turvataan lintujen pesiminen. Pöntöillä saa elämää pihapiiriin ja näiden "kesävieraiden" touhuja on kiva tarkailla. Rakennushommissa olivat Ari, Matti, Martti ja Tenho.

Teatteri ja museomatka Helsinkiin 18-19.3

Historiallisessa, kauniissa  Aleksanteri teatterissa seurasimme esitystä Kaikki ystäväni. Humoristinen näytelmä Kotiliesi- lehden lukijoiden tarinoita ystävyydestä, ja myös sanoma mietittäväksi aiheesta: Ystävyys, omat ystäväni, olla ystävä jollekin. 

Toisena päivänä tutustuimme Modernin taiteen museo Emmassa mm. kauppaneuvos Kyösti Kakkosen taidelasi- keramiikka näyttelyyn. Hän on kerännyt n.10 000 esinettä,  joista oli saatu näyttelyyn 1500 esinettä, joista nähtävänä oli 750. Näyttely on saanut suuren suosion ja esillepano vaihtuu aika ajoin. Esillä museossa oli myös muuta taidetta.

Majoittuminen oli remontoidussa Hotelli Presidentissä, kauniit, siistit huoneet. Matkalla mukana oli 7 Jae:n jäsentä. Kiitokset Liikenne Kinnusen Kallelle ja Leena Käyhkölle opastuksesta ja huolenpidosta. Teksti ja kuvat Vuokko Tahvanainen.

Kävelyt "sauvoilla tai ilman" aloitettiin Laululavan lumipuistossa tiistaina 7.3. 2023 pirteässä pakkasessa. Kävelyllä oli 14 reipasta JAE:laista. Maaliskuun tienoissa kevään jo haistaa, nietokset sulavat aurinko paistaa. Talitintin titityy kevääseen virittyy.(Birgitmummun runoista) Kuvat Masa ja Tenho.

Vaalitapaaminen

Torstaina 2.3.2023 vanhusneuvoston jäsenyhdistysten järjestämässä kansanedustajaehdokkaiden vaalitapaamisessa oli mukava "pöhinä" 64 henkilöä paikalla. Jae:laisia oli 8 henkilöä.

Ari Tielinen oli juontamassa tilaisuutta ja puheaikaa mittaamassa oli Kimmo Vartiainen. Kansanedustajaehdokkaista oli paikalla ensimmäinen oikealla Sari Huovinen (Liike Nyt), Harri Koskela (kd), Petteri Tahvanainen (Vas.)Juha Mustonen (keskusta), Marjo Vallius-Hyttinen (kok.) ja Virpi Mikkonen (Sd) Kaiken kaikkiaan hyvä, rento tilaisuus, jossa keskusteltiin meidän eläkeläisten elämään vaikuttavista asioista. Kuva Tenho Kinnunen.

Liikkeestä lääkettä ja muistoista makeutta! 

Aktiivisten eläkeläisten hyvinvointipäivä. Yhdistyksemme hyvinvointitapahtumassa oli runsas osanotto. Aktiivisia JAE:laisia oli tapahtumassa noin 70 henkeä. Ohjelmassa tasatunnein oli klo 9 alkaen aamuvenyttelyt, ohjeita kotijumppaan , päivätanssit ”muistellen tanssien”,  muistijumppaa ja venyttelyä yötä kohti. Tietoiskuja, non-stop pisteitä ym. ja halutessaan oli mahdollisuus teettää InBody-kehonkoostumusmittaus. Lisäksi oli mahdollista ruokailla  lounasravintola Solinassa omakustannushintaan. Kiitos mahtavasta päivästä Karelia AMK geronomiopiskelijat ja lehtori Anu Pukki. Kiitokset myös JAE:n Vuokko Tahvanainen ja Päivi Immonen sekä kaikki tapahtumaan osllistuneet!           Kuvat Tenho ja Merja Kinnunen